Tips bij het kiezen van uw kunstkerstboom Leave a comment

delaware-led-goud-largeOm je huis klaar voor de feestdagen te maken, is een kerstboom natuurlijk onmisbaar. Maar sommige mensen houden niet van het gedoe en de puinhoop van een levende boom, terwijl anderen er allergisch voor zijn. Een kunstkerstboom blijft dan de enige optie.

Als je voor een kunstkerstboom kiest, dien je rekening te houden met de hoogte, type en de breedte van een kunstkerstboom. Gebruik deze tips als een leidraad bij het kopen van een kunstkerstboom voor de feestdagen.

 

Uitkiezen van een kunstkerstboom

 

LED kunstkerstbomen

LED kunstkerstbomen zijn een geweldige keuze als u de opzet en de schoonmaakbeurten wilt minimaliseren. Hiermee voorkomt u ook het jaarlijkse “gevecht” met de kerstverlichting die in de war raakt. Echter, kunstkerstbomen met LED lampjes zijn over het algemeen duurder, en kunt u de grootte of de kleur van de verlichting niet veranderen. Vervangen van uitgebrande lampjes kunnen ook een uitdaging zijn. Als u kunstkerstboom met ledverlichting kiest, kies dan een die wordt aangeduid met “continu aan” of “met een burn-out bescherming.” Dit betekent dat als een lamp op de kabel uitbrandt, de rest van de lichten blijven branden.

flock-tree-promo-largeFlock kunstkerstbomen

Wanneer u voor een flock kunstkerstboom kiest, zien de takken eruit alsof ze zijn bestrooid met sneeuw of glitter. De densiteit van de sneeuw kunt u zelf uitkiezen. Flock kerstbomen hebben ook natuurlijke decoratie, zoals dennenappels en bessen. Houd in gedachten dat deze decoraties niet kunnen worden verwijderd. Dus let er wel op dat uw flock kerstboom past bij uw decoratie als u dat jaarlijks veranderd.

Hoogte en breedte selecteren

Tenzij u een heel groot huis heeft, heeft u geen hoge kerstboom nodig. Denk ook na of u iets onder de boom wilt zetten waardoor de kunstkerstboom hoger komt. Ook de piek komt er ook nog bij. Een kunstkerstboom rond 185 cm is over het algemeen een goede maat.

Breedte

Er zijn verschillen in de breedte. Als u niet veel ruimte hebt, let hier dan even op. Koop dan een wat smallere boom, dan houdt u meer ruimte over. Houd er ook rekening mee dat u voldoende ruimte overlaat om te manoeuvreren rond de kerstboom om het te versieren.

 

Het kiezen van materiaal

 

auckland-detail01Soorten Takken

Kunstmatige bomen worden geleverd met twee soorten takken; – scharnieren takken of met hook-on takken. Kunstkerstbomen met scharnieren bestaan uit slechts een paar onderdelen. De takken zijn permanent bevestigd en zijn over het algemeen makkelijker in te stellen. Hook-on takken zijn individueel aangesloten op een specifieke plek op de kerstboom. Hook-on kunstkerstbomen nemen wat meer tijd om het in elkaar te zetten en hebben geen geïntegreerde verlichting, maar deze kunstkerstbomen zijn wel goedkoper.

Soorten Materiaal

Kunstkerstbomen worden gemaakt met behulp van een van de twee soorten plastic: PVC of PE. Het belangrijkste verschil in materiaal is hoe de kerstbomen eruit komen te zien. PVC naalden zijn aan de takken bevestidg met draden. PE kunstkerstbomen zijn opgebouwd van duurzaam en vormbaar plastic, dus zowel de naalden en de takken lijken op die van een echte boom.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *